FAQ

Hier vind je de antwoorden op vaak gestelde vragen:

Een Solex is een snorfiets. Wettelijk gezien kunnen Solexen die voor 1974 gebouwd zijn omgezet worden naar snorfiets. Ze hebben een bromfiets-plaat, maar doordat ze maar 25 km/u rijden, blijft het een snorfiets.

– Vrije verhuur: u bereidt vooraf zelf een route voor of beslist gewoon te gaan rijden en te zien waar onze polderwegen u brengen. Voor meer details: klik hier.

– Solex-Experience: de routes onder deze noemer zijn vooraf door ons uitgewerkt. Klik hier voor de verschillende mogelijkheden.

– A la carte: de naam zegt het zelf, een volledig op maat uitgestippeld pakket volgens uw wensen. Dit kan zowel een van onze Experiences zijn met een paar persoonlijke toetsen, of een volledig in samenspraak uitgewerkt pakket. Hiervoor neemt u het best contact met ons op.

De arrangementen en routes zijn met zorg samengesteld en vooral op het Solexrijden afgestemd. Dit betekent onder andere dat we de grote (drukke) wegen vermijden en de voorkeur geven aan kleine landwegen (95%)  die ons langs het prachtige polderlandschap voeren. Daarnaast krijg je bij een begeleide uitstap ook achtergrondinformatie mee over verschillende bezienswaardigheden en typische weetjes van de streek. Begeleiding is sowieso verplicht vanaf 6 personen. Dit gebeurt op een discrete manier en garandeert naast zorgeloos rijplezier ook meer veiligheid voor de groep en depannage indien nodig.

Van 16 tot 96 … iedereen kan het! Met een Solex rijden is echt niet moeilijk. Het enige wat we van je vragen is dat je kunt fietsen (zelfs als het al een tijdje geleden is, want fietsen verleer je nooit!). Dat is bij ons wel een van de basisvoorwaarden om op pad te kunnen gaan. 

Wel nog dit: voor mensen met evenwichtsproblemen is deze activiteit helaas niet aan te raden. 

We stellen helmen ter beschikking die goedgekeurd zijn volgens de Europese Normen. We gaan ervan uit dat deze door de klanten gedragen worden. Indien u zelf uw helm meebrengt dient hij volledig conform te zijn.

Soms kunnen opvliegende steentjes behoorlijk pijn doen aan je voeten en benen, voorzie dus aangepaste kledij. Ook vast schoeisel is een aanrader.

Als je een namiddag/avondtocht boekt, kan het soms nogal snel afkoelen langs het water (Ijzer), neem een trui of jasje mee.

Er mag vanaf 16 jaar met een Solex gereden worden. Een rijbewijs is niet verplicht.  

Ja! Hoewel je pas mag Solexrijden vanaf 16 jaar en er geen kinderen achterop mogen vervoerd worden, kunnen ze bij ons wel meegenieten van het avontuur. Voor groepen vanaf 8 personen en met een max van drie kinderen jonger dan 16 of 3 ouderen kan (kosteloos) een plaatsje gereserveerd worden in de Mehari (een Frans oldtimertje met open dak). Let wel: dit moet specifiek aangevraagd worden! 

Kleine honden kunnen mee in een mandje achterop: hiervoor hebben we twee mandjes beschikbaar. Vraag dit echter wel tijdig aan zodat ze niet reeds verhuurd zijn aan een andere groep. Het vervoer van honden is ook ten volle voor eigen risico, we gaan ervan uit dat honden die vervoerd worden ook gewend zijn om met de fiets mee te rijden in een mandje. Bij onaangepast gedrag kan dit op het ogenblik zelf nog geweigerd worden. Niet enkel voor de veiligheid van de bestuurder, maar net zo goed voor die van de hond (we love dogs!).

Bij de begeleide formule kunnen de handtassen en kleine rugzakjes in de Mehari geplaatst worden. Op die manier rijd je veilig én heb je je persoonlijke spullen tijdens de stops bij de hand! Bij vrije verhuur kunnen we een Solex meegeven met twee zijtassen waarin klein materiaal, zonnecrème en gsm’s kunnen opgeborgen worden. Dames kunnen hun handtas veilig bij ons ter plaatse zetten indien ze dit wensen. Zelf een extra rugzakje voorzien is uiteraard ook een goed idee!

Start- en stopplaats is de Ijzerdijk 95 te Pervijze. Het perfecte uitgangspunt, zowat in het midden van de afstand tussen Diksmuide en de Kust. Ook Veurne ligt dichtbij. Je start meteen in de perfecte setting: aan de idyllische Ijzer. 

Hierbij enkele richtlijnen:

                  Tocht van 3 uur – voormiddag:

                  10u – terug om 13u

                  Tocht van 4 uur – namiddag

                  14u – terug om 18u

                  All-in          

                  11u – terug om 18u

Er kan hier op verzoek uiteraard wel van afgeweken worden, contacteer ons voor meer info.

Solex Experience houdt zich het recht voor om de boeking kosteloos te annuleren indien hevige regenval of plotse vrieskou voorspeld wordt. Normaal gezien wordt dan meteen een andere datum vastgelegd.

Liever niet natuurlijk, maar je weet maar nooit dat je onderweg een lekke band krijgt of een ander klein mankement aan je Solex hebt. Geen paniek, want tijdens begeleide tochten rijden we sowieso mee met de Mehari, waarop een reserve-Solexje gemonteerd is. Voor diegenen die in vrije verhuur rijden: geef ons een seintje en we komen je ter plaatse ‘depanneren’! 

Eens de details van de boeking vaststaan wordt alles per mail bevestigd. 

De reservatie is pas definitief als ze door ons bevestigd werd.

De betalingsformaliteiten worden je per mail toegestuurd. Er worden geen voorschotten gevraagd. 

Ter plaatse: contante betaling, of payconiq.

Voor bedrijven kan een factuur opgemaakt worden.  

Voor vragen in verband met organisatie en packages: stuur ons een mail via de contactpagina

Voor vragen ivm praktische zaken, verzekering enz consulteert u het best eerst onze Algemene (Huur)voorwaarden.